Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Kegyeleti tárgyak a méltó megemlékezéshez

Kegyeleti tárgyak a méltó megemlékezéshez
Fekete szalag, angyalka dísz és fénylő gyertyaláng. A Halottak napjához kapcsolódó leggyakrabban megjelenő formák, motívumok és színek mind segítenek a szeretetünk és tiszteletünk kifejezésében. Akár a temetőben lévő sírt feldíszítve, akár a saját otthonukban gyertyát gyújtva emlékezünk a szeretteinkre, a különböző kegyeleti tárgyak hozzájárulnak ahhoz, hogy méltó módon ki tudjuk fejezni az érzéseinket és leróni a kegyeletünket. Beltéren bátran használhatunk bármilyen díszt, kültéren érdemes inkább tartós megoldásokban gondokozni, mint például a selyemvirág. Ám a legfontosabb: teremtsük meg a saját rituálénkat, amely segít nekünk az emlékek megőrzésében.
 
 
Raktáron
Szalma alap 15 cm
410 Ft
Raktáron
Műanyag arany fedeles/talpas kristályos henger üvegmécses 165 mm/választható
470 Ft
Raktáron
Műanyag antikolt fedelű és talpú ovális alakú üvegmécses 180mm, választható
490 Ft
Raktáron
Tál plastik 15cm talpas arany (kegyeleti)
530 Ft
Fő színek és motívumok
Halottak napjához számos motívum és szín kapcsolódik. Hagyományosan ilyen a fekete, amely a gyász, a tisztelet színe, valamint a különböző mécsesek és gyertyák, amelyek az örök lángot szimbolizálják. A különböző kegyeleti tárgyak segíthetnek a megemlékezésben és abban, hogy méltó módon tujduk kifejezni a tiszteletünket és szeretetünket az elhunyt személyek iránt. A mécseseken kívül több olyan motívum is van, amely ilyenkor kiemelt hangsúlyt kap. A vallásos családokban ilyen például a kereszt, ahogyan az angyalokkal díszített tárgyak is. Az angyalok azért is fontosak, mert többek között a védelmet és a vigasztalást szimbolizálják. Kegyeleti tárgyak esetén gyakran találkozni a szív motívumával is, amely természetesen az elhunytak iránti szeretet és a mély érzelmi köteléket fejez ki. Színek terén ezen a napon a fekete a leghangsúlyosabb, azonban a fehér is megjelenhet, méghozzá a tisztaság, az ártatlanság és a béke megtestesítőjeként. Bizonyos kegyeleti tárgyak esetén, például kaspó vagy tál esetén az arany szín is gyakori, hiszen ez a dicsőség és az örökkévalóság szimbóluma.
Kültéri kegyeleti tárgyak
Magyarországon hagyományosan november 1-én, azaz Halottak napján szokás kimenni a temetőbe és ott leróni a tiszteletet. Ilyenkor a látogatókat nemcsak meglátogatják és rendbe teszik a sírokat, hanem különféle rituálék, valamint egyéb tárgyak és díszek felhasználásával emlékeznek meg. Ilyen esetben mindenképpen érdemes olyan kegyeleti tárgyakat választani, amelyek kültéren is alkalmazhatóak, azaz kellően tartósak és ellenállnak a különféle időjárási körülménynek. Akár temetőbe vagy emlékhelyre megyünk megemlékezni, a tartós virágcsokor mindig jó választás. A fehér vagy színes krizantémok kifejezik a tiszteletet és a szeretet, ráadásul nem hervadnak el, így hosszú időn keresztül díszítik majd a sírt. Szabadtér esetén gyertyából is érdemes például olyat választani, amelynek van teteje is, így meggyújtás után tovább tud égni benne a láng.
 
 
Raktáron
Műanyag leszúrható fáklya mécses 250mm, választható
540 Ft
Raktáron
Ledes teamécses , 2 db-os , 1-1 db elemmel
610 Ft
Raktáron
Műanyag szív mécses
630 Ft
Raktáron
Elektromos ledes mécsesbetét különböző színű leddel 110mm / db
860 Ft
 
 
Raktáron
Szálas selyem krizantém 72cm több 6 féle választható színben
950 Ft
Raktáron
"Emléked örök" feliratos szatén gyász szalag 30mm x 20m - Fekete
1.070 Ft
Raktáron
Lapos virágos kőszív
1.860 Ft
Raktáron
WK EL KR Műanyag feszület 4db ledes izzó 2db ceruza elemmel.130mm
2.000 Ft
Kegyeleti tárgyak otthoni emlékezéshez
A Halottak napjához kapcsolódó tárgyak, színek és motívumok nemcsak a megemlékezés folyamatát, hanem a szeretet kifejezését is támogatják. A különböző emléktárgyak, amelyek valamilyen módon személyesen kapcsolódnak az elhunyt személyhez, segíthetnek felidézni a közösen töltött időt. Ha távol élünk vagy valamilyen oknál fogva nem tudunk kilátogatni a temetőbe, otthon is megemlékezhetünk a szeretett személyről. Ehhez válasszunk olyan kegyeleti tárgyakat, amelyek segítenek nekünk a tisztelet és szeretet kifejezésében. Kialakíthatsz például egy kis részt az otthonodban, ahol angyal dísz, szív motívum, kereszt és gyertya segítségével leróhatod a kegyeletedet. Ha az öröklángot is szeretnéd valamilyen formában az otthonodban megteremteni, válassz LED-es mécsest!
Egyedi megemlékezés
Minden személy másként emlékezik meg a szeretteiről és másképp fejezi ki a tiszteletét iránta. Éppen ezért fontos, hogy ne mások szokásaihoz kösd a Halottak napját, hanem alakíts ki a saját rituálékat! Köss saját csokrot a sírra vagy készíts egy emlék dobozt a szeretett személyről. Ültess színes virágokat egy kaspóba, amelyek a növekedést és a fejlődést fejezik ki! Gyújts gyertyát és hagyd, hogy átjárjon az a melegség és nyugalom, amelyet a lángok sugároznak. Ne feledd: a különböző kegyeleti tárgyak segítenek neked abban, hogy az elhunyt személynek ne csak az emléke éljen, hanem továbbra is része legyen az emlékezők életének.
 
 
Raktáron
Mécsestartó kerek (kegyeleti) 20 cm
2.190 Ft
Raktáron
Angyal szívvel feliratos 11x16x9cm
2.510 Ft
Raktáron
Cement kaspó, kereszt, szürke 21,5x17,5x6,5cm
2.930 Ft
Raktáron
Sírkő angyallal fehér
3.380Ft

 

Röviden a DekorPlaza-ról:

A DekorPlaza.hu egy magyar családi vállalkozás. Célunk, hogy minden alkalomra kreatív dekorációkat kínáljunk a vásárlóink igényeinek megfelelően. Legyen szó őszi dekorálásról készítéséről vagy Halottak napjához kapcsolódó kegyeleti tárgyakról, nálunk minden szükséges kelléket megtalálsz! Látogass el webáruházunkba vagy gyere el hozzánk személyesen!