Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi dekoráció: Érdemes-e online vásárolni?

- 2020. 09. 30. 00:00:00
Karácsonyi dekoráció: Érdemes-e online vásárolni?

Ha itt a karácsony, mindenkiben felbuzdul a dekorálás vágya! 

 

Ha ezzel te is így vagy, jó eséllyel díszíteni fogod otthonod a karácsonyi szezonban. Bár az emberek nagy része évről évre ugyanazt a dekorációt használja, vannak olyanok, akik szívesen vásárolnak új színű gömböket vagy új stílusú díszeket.

Ha karácsonyi dekoráción gondolkozol, neked milyen áruházak jutnak először az eszedbe?

Az interneten történő vásárlások egyre inkább növekvő tendenciát mutatnak és a 2020-as globális pandémia is elősegíti, hogy egyre többen fordulnak az internetes vásárláshoz. Nagy valószínűség van arra, hogy te is nézelődtél már karácsonyi díszek, adventi koszorúk és más dekorációk után webshopokban. Sokan még mindig úgy vannak vele, hogy szívesen méricskélnel és vesznek kezükbe egy terméket mielőtt megvennék azt, így elmennek a boltba vagy karácsonyi vásárra, hogy ezt megtehessék.

A kérdés, hogy erre tényleg van-e szükség vagy inkább ez egy személyes preferencia?

  • Mint korábban már írtam, az online vásárlások népszerűsége növekvő tendenciát mutat az elmúlt években.
  • Nem hogy nőtt, olyan mintha folyamatosan egyre csak az egekbe szökne az internetes vásárlások mennyisége.
  • A szerverek Black Friday idején, novemberben és decemberben alig bírják a rohamszerűen érkező online vásárlókat fenttartani.
  • Ezek az adatok és a médiából érkező visszacsatolás mindenkivel elhiteti, hogy jó online vásárolni karácsonykor ajándékokat, karácsonyi dekorációkat, ünnepi kiegészítőket (adventi koszorút, gyertyákat és egyéb szezonális termékeket). 
  • Tudnunk kell, hogy az internetes vásárlásnak megvannak az előnyei, de ésszel kell shoppingolnunk, hisz veszélyek is fenyegethetnek minket. 

 

A termékek sokasága és az internetes vásárlás előnyei

 

A karácsonyi díszek internetes vásárlásának egyik legnagyobb előnye talán az a rengeteg dolog ami megtalálható a neten. A termék választék hatalmas, már-már zavaróan sok. A megannyi karácsonyi fény, jégcsap alakú LED-ek, fényfűzérek, kinti és benti világító alkalmatosságok, hogy csak a fényekről beszéljünk.

De ott van a megannyi karácsonyfa gömb; színes, egyszínű, fényes, matt, üveg gömb vagy műanyag dísz, csillámporos karácsonyfa dísz vagy éppenséggel a karácsonyfa tetejére kerülő csillagok tömkelege.

Az interneten szó szerint korlátlan mennyiségű kereskedőt, boltot és online shop-ot találunk akik karácsonyi díszek értékesítésével foglalkoznak. Magyarországon egyre nagyobb divat a DIY, kézzel készülű adventi koszorúk, ajtó kopogtatók, vagy a habos babos dobozba becsomagolt dísz kombinációk, amik az Instagramra megfelelő fotóval kirakva nagyon jól eladható. Így könnyen impulzus vásárlás áldozatává eshetünk :).

 

 

Pinterest és Instagram inspirációk

 

Sokan a Pinteresten vagy Instagrammon hashtag-ekre keresve találják meg a számukra legkedvesebb karácsonyfákat, különböző tipusú karácsonyfadísz stílusokat, karácsonyi figurákat, karácsonyi fényeket és még sok más mindent. Ez után pedig magyar webáruházakból összeválogatva egyesével megvásárolják a hozzávalókat és otthon saját kezüleg készítik el a végleges szezonális dekorációt. 

 

A sok stílus mellett a legkülönbözőbb árakat is megtaláljuk. 

 

Az ár, bár sokféle, a netes karácsonyi dekoráció vásárlásnak mégis egyik nagy előnye. Mint korábban már írtam, megtalálható számos olcsó dekoráció, de felső kategóriás, elegáns díszek is jelen vannak. Így könnyen, néhány gyors kereséssel megtalálhatjuk igényünknek megfelelő szezonális kiegészítőt. Guglizás közben érdemes az első oldal után is nézegetni, hisz így mégkülönlegesebb és nem tömegtermékeket áruló kiskereskedésekhez és webáruházakhoz is eljuthatunk.

A tetsző karácsonyi díszek és gömbök sokasága mellett az is kiderül, hogy az online shoppingolással sok-sok időt takaríthatunk meg. Mint tudjuk, az otthon melegéből tudjuk megkeresni a terméket, a megfelelő dekorációs és ajándék webshopot, leadhatjuk a rendelést, fizethetünk online vagy utánvéttel és 1-2 napon belül a küszöbünk előtt fogjuk találni a szépséget amit kiválasztottunk. Ez elég sok idő megtakarítást jelent azzal szembe, hogy elmegyünk és nagy Plázákban, boltról boltra járva keresgélünk a túlárazott dekorációk között. :) 

 

Az előnyök mellett hátrányokkal is járhat az online szezonális shoppingolás!

Valáójában a hátrányok elenyészők, sőt, nem is tudunk olyan sokat felhozni, de azért megpróbáljuk. Az egyik hátrány a díszek házhoz szállítása. Ha online rendeled a terméket, választhatsz házig történő szállítás, csomagautomatás szállítás vagy Postán / Posta ponton maradó szállítás között. Arra viszont nincs garancia, hogy a postás bácsi éppen milyen kedvében van és mennyire dobálja a csomagodat. És mint tudjuk, az üveg gömbök és szép kerámia figurák és csillagok könnyen törnek! Mi a DekorPlaza.hu nál figyelünk arra, hogy a díszek jól becsomagolva, lehetőleg sérülésmentesen érkezzenek a vásárlóinkhoz, hisz szeretnénk, ha jövőre is minket választanának!

 

A DekorPlaza-ról néhány szóban

 

Cégünknél és webáruházunkban karácsonyi díszeken kívül sok más jópofa terméket is megtalálsz. A DekorPlaza azzal a céllal született, hogy minden fajta dekorációt megtalálj nálunk. Legyen az otthon dekoráció, szezonnális dekoráció, mint például karácsony, őszi dekor, tavaszi vagy nyári tengerparti dekoráció

Az évszakos dekorációkon túl, alkalmi dekorációkat és ajándékokat is megtalálsz nálunk, ilyenek például az esküvői dekorációk és ajándékok, szülinapi vagy évfordulós ajándékok, de ide sorolhatóak a Parti kellékek vagy DIY termékek is, amit a hobbi és kreatív menüpontunk alatt találsz meg!

Bízunk benne, hogy neked és szeretteidnek is hamarosan mosolyt csalhatunk az arcára szolgáltatásunkkal és termékeinkkel!

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikket, legyen szép napod! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: #dekoráció #karácsony