Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szezonok és alkalmak a “Dekor Iparban” I. rész

Szezonok és alkalmak a “Dekor Iparban” I. rész

Mi is az a dekor ipar? Ha dekorációról beszélgetünk sok minden juthat eszünkbe. Leginkább attól is függ, hogy kivel és milyen kontextusban beszélgetünk erről. 

  • Ha egy autó imádóval diskurálunk, ő az autó fóliára fog gondolni, mint dekor.
  • Ha egy lakberendezővel beszélgetünk, ő az otthoni dekor kiegészítőkre fog gondolni.
  • Ha egy esküvő tervezővel vagy virágkötővel beszélgetünk, biztosak lehetünk benne, hogy nekik inkább kicsit alkalmibb rendezvény vagy esküvői dekoráció jut egyből az eszükbe. 

Nálunk a DekorPlaza.hu- nál, leginkább ezeknek  a kombinációja az amit észben tartunk, hisz kis- és nagykereskedésként igyekszünk mindenkit kiszolgálni és a legszebb termékeket elhozni nektek. Ezt a cikket is azért írom, hogy kicsit elvarázsoljalak titeket a mindennapjainkba. Hogyan néz ki egy virágkötő és dekorral foglalkozó cég naptára.

Ezt fogom nektek leírni.

Az elejétől a végéig!

Ha végig megyünk az éven az elejétől kezdve, akkor azonnal egy viszonylagos uborka szezonnal indul a január. Ilyenkor az új év kezdetével mindenki a kondiba jár és arra figyel, hogy egészségesen egyen, hisz az újévi fogadalmakat tartani kell! Ilyenkor kerülnek le a polcokról a karácsonyi dekorációk, a piros orrú rénszarvasok, a hógömbök és kis karácsonyi figurák mind megpihennek a dobozokban és várják, hogy jövőre is mosolyt csaljanak az arcunkra a karácsonyi szezon során!

Valentin nap
Februárban, bár a busó járás és a farsangi szezon egyre inkább szorul háttérbe, hiszen sajnos már nem vagyunk általános iskolások, nem öltözünk be és keveset megyünk karneválozni is. Ami viszont egyre inkább elterjedt és közkedvelt napja a februárnak, az a Valentín nap. Szerelmes párok tömkelege készül ilyenkor, hogy ezt a napot a párjával tölthesse. Legyen ez egy romantikus vacsora, egy szerelmes ajándék vagy kicsivel több együtt töltött idő. A virágosok és dekorral foglalkozók szemszögéből ez nem számít nagy szezonnak, hiszen csak egy napig tart. Ilyenkor jobban fogynak a rózsadobozok, a vörös rózsák és örökrózsák.  De nem kell bánkódni annak a boltosnak sem akinek megmarad néhány szivecskés párnája és plüss macija, hiszen a szerelmes fiatalok Valentín napon kívül is szerelmesek és szívesen ajándékoznak!

Nők napja
Az első igazi szezont a március hozza el! Igaz csak 8-án van Nemzetközi Nőnap, legalább egy héttel előtte már nyüzsgölődnek a virágboltok, jönnek mennek a férfiak és számolgatják a családban lévő női tagok számát. A valentín-nappal ellentétben Március 8, nőnap már egy kiemelkedő napnak számít a virágboltok, dekoráció és ajándék boltok számára. A nőket mindenki szereti, sokszor egymás között is meg ajándékozzák egymást. Legjoban ilyenkor a virág csokrok, egyéni ötletes dekorációval rendelkező egyszál virágok, orchidea fejek dobozban, cserepes növények fogynak. Azoknak a nőknek akik nem kedvelik annyira a virágokat (kevesen vannak, de ilyen is van) előszeretettel vesznek ajándék tárgyakat vagy otthon kiegészítőket a férfiak.

Húsvét
Az nőnappal együtt, meg is kezdődik a tavasz! A tavaszi virágok, frissességet és energiát árasztó színek, előbújnak a nyuszi figurák és tojások. A DIY (do it yourself) kreatívoskodni vágyók ilyenkor az egyik legaktívabbak, tavaszi kopogtatók, húsvéti dekorációk készítése és tojásfestés rendkívül népszerű! Egy külön kategóriát hoztunk létre a Tavaszi termékeknek webáruházunkba, hogy ilyenkor is könnyen megtaláljátok az alapanyagokat és dekorációitokat amivel dolgoznátok vagy lakberendeznétek! Nem is csoda ez, hiszen szép, fűben ülő nyuszikkal és piros tojással illik várni a locsolkódókat Húsvétkor és persze a húsvéti ünnepek alatt mindenki szereti átadni magát a tavasz és az ünnep érzésének. Ezt segíti elő, a tavaszi és szezonális dekoráció!

Anyák napja
A tavasz második nagy szezonja az Anyák napja. Édesanyáinkra mindenki szeretettel gondol. A legszebb virágot érdemlik a legszebb kiegészítővel. A legjobb környezetbe szeretnénk őket tudni, ezért szívesen halmozzuk el őket mindenféle ajándékkal. Május első vasárnapján nem csak anyukáinkra de nagyikra, keresztanyukra is gondol az ember, ezért az anyáknapi ajándék vásárlás hamar nagybevásárlássá tud változni, ha betérünk egy virág, ajándék boltba! 
Milyen ajándékot vegyünk édesanyánknak? Vitathatatlanul a legnagyobb örömet mi magunk és a velünk eltöltött idő okozza a szülőknek. Ha mindezt egy csokor virággal, rózsadobozzal, aranyos kis dekorációs figurával kapja, akkor biztosan elolvad majd. Ha édesanyánk már nem lehet velünk, a temetőre szebbnél szebb sírdíszeket és kegyeleti ajándékokat vihetünk, ezáltal szebbé téve örök nyughelyüket. 

Ballagás
Bár a 2020-as évben, mint minden sok más, a ballagás is rendhagyóra sikerült. Májusban és júniusban mind a középiskolások, kisiskolások de még az óvodások is elballagnak. Büszke szülők és nagyik tömkelege keresi ilyenkor a megfelelő baglyos plüss állatkát, ballagási csokrokon díszelegnek a vén diákos szalagok. És a ballag már a véndiák tovább, tovább című szám újra megüti fülünket.

 

Elértünk, a Dekor Ipar szezonjai blogunk első részének a végéhez. Nem sokára jövünk nektek a II. résszel, ahol folytatjuk az évet a mi szemszögünkből!

Addig is nézzetek szét webáruházunkban, barangoljatok a kategóriák között, osszátok meg a szép termékeket a barátaitokkal, majd vegyetek nekik is szép ajándékokat, támogatva ezzel egy magyar családi vállalkozás kezdeményezését!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #dekoráció