Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Őszi lakberendezési tippek

Őszi lakberendezési tippek

Az ősz az az évszak, amikor az időjárás szó szoros értelmében érezteti velünk a változásokat.

A fák levelei szépen lassan a zöldből átalakulnak a sárga és narancssárga minden árnyalatává amely gyönyörű látványt eredményez. A reggelek elkezdenek egyre hűvösebbek lenni majd egyre csípősebbek . Nem csak az elkövetkező változások illata érezhető, hanem azok látványa is hétről hétre szemmel követhető. Ahogyan már említettem a levelek ragyogó  színpompás árnyalatúak lesznek, ha ti is szemtanúi szeretnének lenni ennek a csodálatos látványnak, ajánlani tudom, hogy tegyenek egy sétát a természetben. Sokunknak ez az az évszak, amikor a gondolatunk a közelgő ünnepekre terelődik.

Szeretnénk, hogy ez az érzés ne csak a természetben, de otthonunkban, lakberendezésünk által és szezonális dekor kiegészítőinknek köszönhetően is megjelenjen!

 

Ünnepek

Az ősz sok ember számára két elsődleges ünnepet tartalmaz. Ide tartozik a Halloween és a Hálaadás napja. Mint tudjuk mind a kettő ünnep Észak Amerikából származik. A Halloween egyre nagyobb körben kezd elterjedni Magyarországon is, de nálunk még mindig nagyobb hagyománya van annak, hogy ilyenkor virággal emlékezzünk meg szeretteinkről a temetőben Mindenszentek napján. Hálaadás ünnepe itthon kevésbé ismert, ilyenkor az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért az emberek. Érdemes figyelembe venni ezeket az ünnepeket amikor megtervezitek az őszi otthoni lakás dekorációt. Ilyenkor előnyben vannak a melegebb színek, az elengedhetetlen dekoráció részét képező minden fajta méretben és formában beszerezhető tökök, kis baba figurák, falevelek illetve gyertyák amelyek harmóniát hoznak a lakásunkba. Személyszerint szeretem az őszhez kapcsolódó színeket. A sárgák, az arany árnyalatok, a narancs és a barna a kedvencem, ezek állnak legközelebb a díszítő ízlésemhez. Mindig kissé sajnálom, hogy ezt az évszakot gyakran elfelejtik az emberek a karácsony közelsége miatt. 

A Haloween-i dekor termékeinket IDE kattintva találjátok meg.

Mindenszentek

Magyarországon az őszi "ünnep" elsősorban a Mindenszentek. Ezt a keresztény ünnepet november 1-jén tartják, ezt előzi meg az amerikai szokások szerint a Haloween, október 31-én. Mindenszenteki szokások elsősorban a már elhunyt szeretteink meglátogatását foglalja magába. Ilyenkor rendbe tesszük a sírokat, friss virágot és kegyeleti tárgyakat, dekorációt helyezünk a sírra.

Őszi otthon dekor

Azok számára, akiknek nincs ihlete az őszi otthoni dekorációhoz, az tartsa szem előtt a fent említett színeket és tippeket. Az egyik legegyszerűbb kellék, amelyet beépíthetünk a dekorációs folyamatba, az a levelek és a levelet szimbolizáló otthon dekoráció. A fákról leeső levelek az egyik leggyakoribb jellemzője ennek az évszaknak, a levelek nagyszerű megjelenést tudnak kölcsönözni ha otthon a fantáziánkat használva dekorációs elemként építjük be a többi kiegészítő közé például virágdíszekbe. Még őszi árnyalatú levélfüzért is találhatsz, ha rákeresel az interneten.

A betakarítás, mint jelkép

A betakarítás egy másik közös jellemző az ősszel. Ez szintén meglehetősen könnyű beépíteni a legtöbb otthoni dekorációba. A tök a legkiválóbb és legmutatósabb dekoráló eszköz erre az évszakra, ezért sem szabad figyelmen kívül hagyni mint dekoráció fontos darabját. Feltűnő fényes vidám színükkel meg ragadják az ember tekintetét. Szinte minden zöldségpiacon megtalálható. 

Ezeket a levelekhez hasonlóan vagy a levelekkel együtt, a  dekoráció középső részeként, virágdíszekben, asztali dekorációkban érdemes elhelyezni. Hihetetlenül sokoldalúak és színesek, nagyszerű kiegészítést jelentenek minden őszi otthoni dekorációhoz.

Abban az esetben ha meg akarjátok tartani őket érdemes elkerülni a faragást, amely kellemetlen szaghoz vezethet. Ha mégis a faragás mellett döntünk akkor a faragott darabot lakáson kívül kell elhelyezni és csak a nagy nap előtti napon faragni. Amennyiben nem szeretnénk minden évben újat venni ebben az esetben tökéletes választás a mű tök, amely szintén minden formában, méretben, alakban és színben kapható. Érdemes megtekintenetek webáruházunk őszi termékek kategóriáját, a lógó lábú figuráktól kezdve a koszorú alapokon át egészen a kegyeleti termékekig mindent megtaláltok majd.

Tipp:

Az otthon dekorálása közben mindneki szabadjára engedheti fantáziáját, képzelő erejét, hogy a legszebb és kreatívabb díszítést valósíthassa meg. Egyszerű ötlet lehet, hogyha fogunk egy nagy tálat és az ősz színeit használva rakjuk körbe levelekkel majd pár apróbb és különböző formájú tökkel díszítjük. Használhatunk kicsi őszi figurákat, ezzel is feldobva a kinézetét. Akár imádod az őszt, mint én, akár nem, aligha tagadhatjuk, hogy az ősz az egyik legjobban díszíthető évszak tele ötletekkel, színekkel az otthon dekorálás terén.

Szánj rá időt, hogy körül nézz a helyi kézműves boltokban és megnézd, merre találod a megfelelő inspirációt. Az évben soha nem túl korai vagy késő elkezdeni gondolkodni azon, hogy mit is fog tartalmazni az elkövetkező évszak otthon dekorációja. Ha online, webáruházban szeretnéd a szezonális dekorációt, otthon dekor kiegészítőket illetve őszi dekorációkar beszerezni, javasoljuk neked, hogy nézz szét webáruházunkban a DekorPlaza.hu-n!

Országszerte gyorsan kiszállítunk, és törekszünk arra, hogy a legszebb kiegészítőkkel és dekor termékekkel szolgálhassunk számodra!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #dekoráció #ősz #otthon