Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Orchidea tápoldat használata – Útmutató

Orchidea tápoldat használata – Útmutató

Az orchidea tápoldat használata szinte kötelező, ha ilyen jellegű virággal rendelkezünk. Ezek a növények ugyanis kiegyenlített és rendszeres tápoldatozást igényelnek. Fontos észben tartani a dátumokat és a napszakokat, valamint a növekedési fázist, amelynek köszönhetően csodás virágokat nevelhetünk. Milyen formája van az orchidea tápoldatoknak? Van-e jelentősége az orchidea táprúd használatának? Milyen módszerei vannak a tápoldatozásnak?

 
 
Raktáron
Dr Garden Orchideadoktor tápoldat 500ml
1.470 Ft
Raktáron
FLORIMO orchidea föld 3L
1.160 Ft
Raktáron
FLORIMO orchidea táprúd 12db
820 Ft
Raktáron
FLORIMO orchidea táprúd 12db
980 Ft
Milyen formái vannak az orchidea tápoldat használatának?
Az orchidea tápoldat használatának több formája is van, amelyek az alábbiak lehetnek:
  • Orchidea folyékony tápoldat
  • Orchidea önadagolós tápoldat
  • Orchidea táprúd
Vannak még műtrágyás tápoldatok, valamint otthon elkészíthető verziók is. Előbbit még bátran merjük javasolni minden, kevésbé kezdő virág tulajdonos számára, azonban az utóbbival legyünk óvatosak. Vannak olyan klasszikus, növényserkentő hozzávalók, mint a banán vagy a kávé, ami lehet, hogy egy hagyományos virág esetén beválnak, azonban az orchideánál nem. Elsőre igénytelen növénynek tűnik, azonban fontos az odafigyelés, a megfelelő mennyiségű víz és napfény számára, valamint a rendszeres tápoldatozás is. A klasszikus, orchidea tápoldatot mindenki ismeri, ez egy folyékony szer, amit az öntözővízhez kell adagolni. A másik két említett tápoldat használata egy kis odafigyelést igényel, egyik használata sem nagy ördöngősség, azonban minden esetben érdemes elolvasni a gyártói utasítást.
Orchidea önadagolós tápoldat használata
Az orchidea tápoldat használatát öntözésenként érdemes alkalmazni. Ilyenkor úgyis törődünk egy kicsit a növénnyel, tehát a megfelelő adagolás nem igényel különösebb törődést. Legtöbbször harmadára vagy felére higított verziót kell a növényre önteni, amivel biztosítjuk számára a megfelelő „vitaminokat”. Ezek főként káliumot, foszfort és nátriumot tartalmaznak. Szerencsére vannak már önadagolós tápoldatok, amelyek hosszú időn keresztül képesek táplálni a növényt mindenféle túlöntözés és túlszeretés nélkül. Az orchidea tápoldat adagolása ezeknek köszönhetően kiegyensúlyozott és megfelelő ütemben történik. Ezek kis fiolákban érkeznek, amelyek tetejét levágva az orchidea földjébe kell szúrni, kicsit távolabb a virágtól. Előtte mindenképp öntözzük meg a növényt, ugyanis ennek köszönhetően a mikroelemek gyorsabban eljutnak az orchidea gyökeréhez. Fontos, hogy ne közvetlenül a orchidea gyökeréhez és szárához szúrjuk az önadagolót, a közvetlenül, nagy mennyiségben kapott tápoldat a növény elpusztulását is eredményezheti.
 
 
Raktáron
Kerámia kaspó orchidea Merina fehér 10x12cm
1.130 Ft
Raktáron
Orchidea váza hullámos ciklámen 12x10cm
650 Ft
Raktáron
Szögletes orchidea váza matt padlizsán 12cm
1.220 Ft
Raktáron
Abyss orchidea váza matt fehér 13,5x16 cm
1.800 Ft
 
 
Raktáron
Műnövény selyem szirmú orchidea fehér 50cm
17.250 Ft
Raktáron
Mű cserepes orchidea 100x53cm fehér
33.230 Ft
Raktáron
Műnövény orchidea mix 40cm barnás agyagcserépben, választható
4.650 Ft
Raktáron
Művirág orchidea 43cm fehér kaspóban
5.840 Ft
Orchidea táprúd használata
Az orchidea táprúd használata manapság kiegészítő kezelésként használható. Ezek kevesebb tápanyagot tartalmaznak, mint a klasszikus, orchidea tápoldatok, de ugyanolyan hasznosak a növény számára. Könnyen és gyorsan lehet ezt is alkalmazni, és nincs szükség előtte vízben való feloldásra. Az orchidea táprúd használata egyszerű, félbetörés után a cserék szélébe kell szúrni, majd betemetni egy kis földdel. Nagyobb növény esetén többet is használhatunk, ilyenkor egyenlő távolságra kell őket tenni a cserépben. Amire ügyeljünk, hogy ne érintkezzen semmilyen módon a növénnyel, ugyanis könnyen megperzselődhetnek a levelek és a gyökerek a rendkívül koncentrált szer által. Válasszuk bármelyik módszert az orchidea tápoldatozására, figyelni kell a folyamatos gondozásra, az időpontok betartására. A cél az orchidea tápoldat megfelelő adagolása, amelyhez a DekorPlaza oldalán találunk tápoldatokat.
Orchidea táplálása
Az orchidea tápoldat használata mellett fontos a növény megfelelő kezelése. A legtöbb orchidea kedveli a magas páratartalmat, azonban emellett nem tűri meg a pangó vizet a cserepében. A folyamatos nedvesség sajnos a gyökérzet rothadáshoz vezethet, így érdemes erre figyelni. Lehetőleg párás, de szellős helyen tartsuk a növényt. Elegendő hetente egyszer egy rövid időre vízbe meríteni az orchideát. A víz mennyisége mellett oda kell figyelni a minőségre is. A csapvíz túl kemény lehet, könnyen magas lehet a mésztartalma, legtöbbjük esővizet vagy lágyított csapvizet szereti.
 
 
Raktáron
Élethű selyem szálas orchidea élénk rózsaszín 100cm
2.100 Ft
Raktáron
Selyemvirág hosszú szálas orchidea foltos fehér 108cm
2.450 Ft
Raktáron
Selyemvirág hosszú szálas orchidea szürkés lila 108cm
2.450 Ft
Raktáron
Selyemvirág hosszú szálas orchidea foltos lila108cm
2.450 Ft

 

Röviden a DekorPlaza-ról:

A DekorPlaza webshopja számos dekorációt és egyéb kelléket kínál, amely elérhető az ország bármely pontjáról. Célunk, hogy vásárlóink minden évszakhoz és ünnephez kapcsolódóan megtalálják a megfelelő termékeket és díszeket. Segítünk karácsonyi hangulatot teremteni otthonodba és megtanítunk az oázis megfelelő használatára is! Ehhez minden szükséges eszköz és kellék megtalálható a weboldalon!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kert tápoldat