Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Népszerű Kegyeleti Tárgyak Mindenszentekre

Népszerű Kegyeleti Tárgyak Mindenszentekre

Az egyik jelentős őszi ünnepünk a Mindenszentek, amelynek a napja november 1-jén van. Ezen a napon az egyház az üdvözült lelkekre emlékszik, akik a földi léttel járó szenvedésektől megszabadultak és mennyei boldogságban léteznek tovább. Összességében elmondható, hogy ekkor emlékezünk meg azokról a szeretteinkről, akik már nem lehetnek köztünk, de egykor fontos részei voltak az életünknek. Sírhelyeikre virágot helyezünk, gyertyagyújtással és szeretettel emlékezünk rájuk.

Melyek a leggyakoribb kegyeleti tárgyak?

o   angyalok – és angyal figurák

o   sírdíszek

o   mécsesek – és LED-es mécsesek

o   gyertyák

o   moha alapok

o   vessző alapok

o   selyem virágok

o   kőkaspók – és kaspók

o   műanyag tálak

Hogyan tegyük különlegesebbé az emlékezést?

A virágüzletekben megtalálható előre elkészített koszorúk és sírdíszek olykor sablonosak és nem minden esetben tudunk pontosan számunkra megfelelőt találni. Az alkotásban örömünket lelhetjük és egyedi díszeket tehetünk a szeretteink sírhelyeire, amelyben a szó legszorosabb értelmében szívünket is beletesszük, ez a tiszteletet és a gondoskodást is szimbolizálja. Az emlékezés legtöbbször fájdalommal jár, azonban egy szép sírdisz segíthet a gyász feldolgozásában és megélésében.

Szerezd be az alapokat és tedd egyedivé!

Egy közepes koszorúalap lehet például moha alap. Fontos figyelni az arányokra, nem szabad túldíszíteni, nagyjából az egyharmadán legyen csak a díszítés, illetve az alap és a koszorú magasságának arányaira is figyelni kell, ez számszerűen másfélszeres az optimális. Szimmetria és a színek összehangolása is hasonló jelentőséggel bír, ezesetben javasolt az őszi színek kombinálása, amelyek a narancssárga, a bordó és a natúr színek. A virágok száma és mérete abból a szempontból fontos, hogy tudjon érvényesülni a moha alap zöld színe mellett, például a selyemvirág remek választás.

Tudod, hogy miért koszorúval emlékezünk?

A koszorú a kerek formája az élet végtelenségét, a virág törékenysége az emberi élet mulandóságát szimbolizálja, a zöld szín pedig a remény jelképe.

Fontos megjegyezni, hogy a sírdíszek kiválasztásánál praktikusság szempontjából elsődleges szempont, hogy az időjárási körülményeknek ellenállóak legyenek, ilyen például a LED – es mécses, amely időtálló vagy a kőkaspó, amely szintén tartós. Továbbá hagyományos kegyeleti tárgy az angyal figura, amely meghitt jelképe a megemlékezésnek.

A gyertyák fénye mellett emlékezzünk szeretettel és békével ebben az időszakban is a szeretteinkre.

 

Röviden a DekorPlaza – ról

A DekorPlaza – nak az a célja, hogy értéket teremtsen a dekoráció világában. Találsz nálunk dekorációs ötleteket és tippeket, továbbá évszakoktól függetlenül szezonális és állandó dekorációs eszközöket és termékeket egyaránt. Mindennemű alkalomhoz illő dekorációval rendelkezünk, legyen az karácsonyi alkalom vagy esküvői dekor, de lehet szó névnapról, születésnapról, vagy akár egy általános összejövetel. Segítségedre leszünk a dekorációd megkomponálásában. Mindezek mellett ajándékokkal és DIY termékekkel is találkozhatsz a webshopunkban és/vagy az üzletünkben. Mosolyt viszünk az otthonodba!

Tartalomhoz tartozó címkék: #dekoráció #Mindenszentek #ősz