Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikor lesz feldíszítve a fa anyu?

- 2020. 10. 16. 00:00:00
Mikor lesz feldíszítve a fa anyu?

Vannak dolgok, amik elválaszthatatlanok egymástól: legyen az nyár és a strandszezon, Halloween és a töklámpások, pont ugyanígy a karácsony is megkerülhetetlen. Az ünnepekhez hozzátartozik a család, a főzés és az ajándékozás. Mindenkiben él egy olyan kép mikor kisgyereként az első gondolatod azon járt,  hogy milyen ajándékot fogsz kapni és az este közeledtével egy gyönyörűen  feldíszített karácsonyfa alatt meglátod álmaid...játékautóját..babáját stb. felbecsülhetetlen.

Személyes sztori
És itt megragadom a lehetőséget egy gyors személyes karácsonyi történet  elmesélésére: Ha már álmodozik a gyerek valamiről így karácsony idején. Mondjuk valamiről, ami élő állat „jajj anya/apa vegyünk karácsonyra egy  kiskutyát naaaaa”, akkor, ha a család képes megtenni egy ilyen lépést, vegyétek meg neki a kiskutyát. 
11 éves voltam mikor hasonló karácsonyi ötletem támadt, és bár akkor még nem  tudtam egy állat milyen felelősség jár, csak addig húztam a szüleim fülét, amíg  megkaptam a kutyát. Csak nem épp élőben, hanem ilyen  mechanikus/robot/nem minősági fröccsöntött műanyag formában. Ilyen „ZS” kategóriás karácsonyi filmbe illő ajándék.

Szörnyű vicc volt édesapám részéről, emlegetem is neki mikor ünnepek idején leülünk meginni egy jó forralt bort, de ma már  nevetünk rajta szerencsére. Ott akkor karácsonykor, egy karácsonyfa előtt,  karácsonyi hangulat mellett nem volt szép megríkatni egy gyereket. 

Felnőttként azonban rá kell jönni, hogy egy ilyen karácsonyi ünnep rengeteg  munkával, jár, és nem feltétlen azon gondolkozol két különböző sütemény  készítése közben, hogy vajon mi lesz a fa alatt, már ha lesz egyáltalán fa.

Meg  ugye fel is kéne díszíteni valakinek illetve épp, hogy kipipálok egy karácsonyi  teendőt rögtön lesz kettő új helyette.


Kész őrület!

Mi itt a dekorplaza.hu-nál tudjuk, hogy sok munka mindig eredményt hoz, és  kapva az alkalmon az eddigi tapasztalatainkat megosztjuk veletek egy karácsonyi blogsorozatunkba illetve azokat a tényeket, tévhiteket és ötleteket, amikkel mi is  találkozunk az ünnepek alatt. 

Vágjunk is bele!
Karácsonyfa, mint a karácsony jelképe! 

Ha azt kérdezem mi az első dolog, ami eszedbe jut a karácsony szó hallatán, az  emberek 90% -a karácsonyfát fogja mondani. Ahány ember annyi különböző kinézetű, nagyságú, formájú és színű karácsonyfa fordul elő a  világon, de mik azok a közös dolgok, amik nélkül egy mezei fenyőből, az alkalom legszebb dísze születhet otthonunkba.

Tudjuk! A karácsonyfadíszek, gömbök, csillagok, angyalkák, girlandok és a fények. A díszítés egy többrétű és összetett folyamat az ünnepek alatt, mindenki igyekszik a maga stílusának megfelelően dekorálni, de alapvetően vannak olyan  hozzávalók, amik minden karácsonyfán többnyire megtalálhatóak.

Karácsonyi Fények

"Csak világítson, kit érdekel a villanyszámla" mondta nagyapám mikor 15 évesen már a 3. égősort tette fel a fára és bár a biztosíték szerencsére elbírta és az  "égés" szerencsére csak fényként valósult meg tisztán emlékszem a pillanatra  mikor gyerekként elvesztem a karácsonyfa kinézetében és csak bámultam  percekig. A pillanat szép tud lenni, de az a jó, ha meg is marad szépnek és  emlékezetesnek, ezért nem árt tudni pár dolgot az izzókról, hogy véletlenül se  csusszanjon semmilyen hiba az ünnepi gépezetbe.

Ne használd az anyutól, nagymamától szerzett villás végű égősort, mert igen  nagy bajt okozhat, ha úgy néz ki, mint a képen látható!

Hogy miért is?
Most egy kicsit szakmai leszek, de a soros-kapcsolással rendelkező égősor nagy valószínűséggel, 230V egyenárammal működik, ami azon kívül, hogy ha egy izzó elszáll, benne  megszűnik a fényár, amit áraszt, képes -és most kapaszkodj- meg halált is okozni. Nem a legszebb karácsonyi ajándék. Oké...oké nem ijesztgetni akarok, senkit csak nem árt tudni, hogy a szíven  áthaladó 0,1 amperes áramerősség is képes csúnya dolgokat művelni testünkkel. Mi javasoljuk a LED diódákkal szerelt égősorainkat, erősebb fény, kedvezőbb  fogyasztás és sokkal, de sokkal biztonságosabbak, mint technológiában nem  fejlődött társai.

Szánd rá a pénzt!

Ne a biztonságon spórolj!

Főleg ne karácsony idején. Biztos találkoztál már piacon kapható 70-80-90%-al leértékelt égősorokkal. A  valóság megtévesztő lehet, hiszen alapvetően egy ilyen izzósor előállítási  költsége nem engedi meg az ilyen árrést, ezért legyen gyanús, ha valaki  túlságosan olcsón akarja odaadni a termékét. -

Tárolásra ügyelj!

Ünnepek végeztével gondosan tekerd fel és fagy/páramentes helyen tárold a  következő használatbavételig. Ellenőrizd előtte hogy a kábelezés nem sérült, így elkerülve a rövidzárlat  esetleges kialakulását és így is meghosszabbítva a használhatóság éveinek  számát is és hogy a legközelebbi karácsonykor ne keljen új égősorra költeni. Ezek a legfontosabb dolgok, amiket tudnod kell karácsonyi égősor vásárlása  előtt.

Nektek milyen észrevételetek van ezen a téren?

Hagyjatok egy kommentet Facebook oldalunkon vagy instán , nézzetek szét webáruházunkban,hogy mi milyen karácsonyi égősorokat használunk otthon, illetve  olvassatok minket legközelebb is, mert következőleg körbe járjuk, hogy vannak-e  trendibb dolgok 2020-ban a gömbdíszeknél vagy abszolút ő a karácsonyi  díszítések koronázatlan királya?

Ha kérdésed van, írj nekünk és mi nagyon szívesen a leszünk a segítségedre!

Tudjátok... nem minden hős visel köpenyt!

 

G.B

Tartalomhoz tartozó címkék: #dekoráció #karácsony