Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi az a tűzőhab, ismertebb nevén oázis?

- 2020. 09. 22. 00:00:00
Mi az a tűzőhab, ismertebb nevén oázis?

Az oázis eredete

 

1954-ben egy V.L Smithers nevű úr fejlesztette ki az első vizes tűzőhabot, ami forradalmasította a virágkötészetet és az iparágat. Lehetővé tette, hogy a terméke használtával a vágott virágok és zöld növények több ideig maradjanak frissek a csokorban, koszorúban vagy egy összeállításban. Az oázisokból két fő fajtát különböztetünk meg a vizes oázist és a száraz oázist. Ezek a tűzőhabok lehetővé teszik, hogy a virágkötők és dekoratőrök gyönyörű virág és növény kompozíciókat hozzanak létre, melyek az állandó vízellátásnak (vizes oázis esetében) köszönhetően hosszabb ideig maradjanak frissek és élénkek. A vizes oázist használat előtt vízbe kell rakni a száraz oázist víz nélkül tudjuk használni.

Vizes oázis, vágott virág összeállításhoz

 

A nedves tűzőhabot, másnéven vizes oázist úgy tervezték, hogy hosszú ideig magába tartsa a vizet. Ez a termék ideális választás, ha friss virágokkal, vágott virágokkal, zöld növényekkel (rumora, ruszkusz, eukaliptusz, pisztácia stb.) szeretnénk dolgozni. Az oázisokból rengeteg alakú, formájú kapható, legyen az szív, gömb vagy henger alakú, kicsi vagy nagy.  

Vegyük magunk elé az előre kivágott habot vagy az adott formájút amivel dolgozni szeretnénk. Egy edénybe tegyünk vizet és egész egyszerűen helyezzük az oázist a víz tetejére. Hagyjuk, hogy a hab magától szívódjon fel vízzel, ne nyomjuk bele, ne akarjuk meggyorsítani a folyamatot. Miután az oázis megszívta magát vízzel, kezdhetjük a díszítést tetszés szerint. Egy jól bevált trükk, ha a díszítés vagy virágcsokor / kompozíció engedi, elkészítés után is helyezzük az oázis alját egy tálkába és rakjunk alá vizet naponta. Így a díszítés akár 7-10 napon keresztül is frissen fog tündökölni. 

 

 

Száraz oázis, selyemvirágokhoz, műnövényekhez

 

A száraz oázis sűrű és tömör jellege miatt kis és nagyobb méretű selyemvirágok vagy műnövények használatát is lehetővé teszi. A virágok szárát vagy fejér egy kötöző dróttal erősítsük meg, majd ragasztópisztollyal ragasztózzuk be a drótot vagy a virág szárát. Mielőtt a ragasztó kihül szúrjuk bele a virágot a száraz oázisba. A száraz tűzőhab tömörsége és “súlya” segít a selyemvirágokat a helyükön tartani. Száraz oázist sokféle méretben és alakban megtaláltok üzletünkben és a DekorPlaza-n is. Általában szürke vagy barnás színüek. 

Ha nem áll rendelkezésedre száraz oázis, alternatívaként Hungarocell termékeket is használhatsz, hisz abba is remekül szurkálhatóak és ragaszthatóak a műnüvények! A Hungarocell formákat keresd a Kreatív-hobbi kategóriánkban a Hungarocell alkategóriában.

 

 

Hungarocell formák

 

A hungarocell formákat sűrű és erős kialakításuk miatt előszeretettel használják selyem, szárított vagy gumi virágokkal egy dekorációban, mivel a hungarocell hab erősebb anyagú, így kisebb eséllyel fog szétmorzsolódni vagy ketté törni, mikor dolgozunk vele. Ugyanúgy, mint a száraz oázis, a hungarocell termékek is sokféle méretben és alakban kaphatóak, legyen az gömb, kereszt, kúp alakú vagy karika formájú. Virágkötészeten túl előszeretettel használják még kézműves projektekben is, de utóbbi időkben a horgászok is rákaptak a kis hungarocell gömbökre, mert nagyon jó úszót tudnak belőle készíteni!

 

 

Néhány jó tanács, ha oázissal dolgozol:

  • Száraz és hűvös, közvetlen napfénytől védett helyen tárold

  • Alaposan moss kezet használata után

  • Ne lélegezd be a lemorzsolódásból keletkezett port

  • Ne nyeld le a habot :)

  • Alacsonyan tartsd, hogy ne menjen a szemedbe a por!


Ha bármilyen kérdésed felmerül az oázisokkal kapcsolatban vagy esetleg virágkötőinktől kérdeznél, írj nekünk bátran!

info@dekorplaza.hu

 

 

A DekorPlaza.hu -nál azért dolgozunk, hogy segítsünk nektek a legszebb dekorációkat elkészíteni és ezekhez a legszebb dekorációkat beszerezni. 

Köszönjük, hogy elolvastad bejegyzésünket és hogy látogatod az oldalunkat, rengeteget jelent ez számunkra!

A DekorPlaza.hu egy magyar családi vállalkozás, ami azzal a céllal üzemel, hogy mosolyt csaljunk vásárlóink arcára, hiszen mindegy, hogy díszítessz, ajándékozol vagy a környezeted dekorálod, legalább egy egy ember arcára ezzel mosolyt fogsz csalni! 

Legyen szép napotok!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #kreatív #oázis