Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Meddig tart a héliumos lufi?

Meddig tart a héliumos lufi?

Az, hogy egy héliumos lufi meddig tart sok tényezőtől függ. Nem elég csak a lufi borítására gondolni ilyen esetben, hanem figyelembe kell venni például az időjárást is, valamint más, kívülről érkező hatásokat. Van-e valamilyen speciális módszer, amivel tovább megtarthatjuk eredeti állapotában a héliumos lufit?

 
 
Raktáron
Lufi metál matt ezüst 102cm- 20-as
2.080 Ft
Raktáron
Lufi metál matt arany 102cm - 30-as
2.080 Ft
Raktáron
Lufi metál matt arany 102cm - 40-es
2.080 Ft
Raktáron
Lufi metál matt rosegold 102cm - 50-es
2.080 Ft
Héliumos lufi meddig tart – tévhitek
Az, hogy egy héliumos lufi meddig tart, befolyásolhatja a lufi anyaga és a külső behatások is. Előbb azonban szeretnénk pár olyan tévhitet eloszlatni, amik héliumos lufi vásárlása során szoktak felmerülni. Több ünneplésre készülő vendég is úgy gondolja, hogy a héliumos lufi mindössze csak egy napig tart. Megveszi délután a ballagásra, születésnapra, keresztelőre és másnap már ki is dobhatja a kukába. Ez nem minden esetben van így. Természetesen, ha kisméretű, vékonyfalú lufianyagot választasz, akkor előfordulhat, hogy másnapra már veszít a tartásából, de legtöbb esetben 3-5 napig bírják. Vannak kifejezetten olyan lufik is, amik akár 3-5 hétig is a levegőben maradnak, ám ehhez számos tényezőnek kell érvényesülnie, amit számba is veszünk.
Héliumos lufi meddig tart – fontos az anyagösszetétel
Ha felteszik ezt a kérdés, hogy a héliumos lufi meddig tart, akkor valószínűleg azzal a kérdéssel fognak szembesülni a vásárlók, hogy milyen méretű és anyagú az adott termék. Mivel számtalan féle és fajta lufi létezik, mindegyiknek más a lebegési ideje, így ezeket is figyelembe kell venni a válasz alapján. Lufi és lufi között is lehet óriási különbség, ugyanis egy vastagabb anyagú, nagy lufi sokkal tovább marad a levegőben, mint vékonyabb falú társai. Milyen anyagú lufik léteznek? 
  • Latex, amit gumi lufinak is hívnak. Ez a klasszikus lufianyag, amit a legtöbben ismernek, és használnak is. Ez a legvékonyabb az itteni felsorolásban, tehát ez bírja a legkevesebb ideig.
  • Fólia, vagyis a fényes felületű, fóliás anyagú lufikat sem kell senkinek bemutatni. Hátrányuk, hogy általában nem környezetbarát anyagból készülnek.
Bubble, amelynek hasonló az anyaga a celofánhoz. Ez a legvastagabb, legtartósabb fajta, ami szintén nem bomlik le.
 
 
Raktáron
Fólia lufi maci pár 100x76cm / db
1.320 Ft
Raktáron
Fólia lufi whiskey 93cm
1.310 Ft
Raktáron
Fólia lufi eper 63cm
790 Ft
Raktáron
Fólia lufi sörös korsó
1.250 Ft
 
 
Raktáron
Fólia lufi mini malac
690 Ft
Raktáron
Fólia lufi MRS 53 cm
540 Ft
Raktáron
Fólia lufi maci 60x64cm
840 Ft
Raktáron
Fólia lufi Hajó 98x70cm
1.320 Ft
Mennyi ideig bírja egy héliumos lufi?
A latex lufik esetében számolhatunk a legkevesebb lebegési idővel. Ezek körülbelül 18-24 órán át maradnak a levegőbe, tehát az 1 napos határidő itt érvényesül. Viszont, ha speciális lufi tartósító folyadékkal kezelik ezt a léggömböt, akkor akár egy 28 cm-es átmérőjű 3-4 napot is kibír. Nagyobb társai még tovább eltarthatóak, egy 1 méter átmérőjű a folyadék segítségével 6-8 hétig is a levegőben maradhat. A fólia és a bubble anyagú lufik esetén nincs szükség tartósításra, azok felülete nem ereszti át olyan könnyen a héliumot, így minden gond nélkül kibírják a 3-4 hetes lebegést. Ahogy említettük, fontos a hőmérséklet is: a nagyon hideg és a túl meleg, párás idő nem tesz jót a lufiknak, ezáltal csökkenhet a lebegési idejük.
Milyen veszélyei vannak a héliumos lufinak?
Ha ünneplésről van szó, meg kell említenünk a héliumos lufi veszélyeit is. Természetesen nyílt láng közelében nem szabad őket tartani, könnyen kidurranhatnak és a hélium, valamint a tűz találkozása komoly sérüléseket okozhat. Emellett nem szabad nagy hőingadozásnak sem kitenni őket, mert ez is csökkentheti a lebegési idejüket. Legoptimálisabban szobahőmérsékleten vannak el, 20-23 fok között. Amit még érdemes megfogadni, hogy inkább világosabb színű lufikat válassz az ünnepléshez, a sötét színűek gyorsan kidurrannak, ugyanis elnyelik a nap sugarait.  Válaszd ki a legmenőbb héliumos lufit a DekorPlaza kínálatából és lepd meg vele szeretteidet bármilyen alkalomra!
 
 
Raktáron
Fólia lufi ezüst 1 (105cm)
1.590 Ft
Raktáron
Fólia lufi Girl felirat 74x33cm - rózsaszín
1.130 Ft
Raktáron
Fólia lufi Boy felirat 67x29cm - kék
1.130 Ft
Raktáron
Fólia lufi 2-es ezüst 105 cm
1.590 Ft

 

Röviden a DekorPlaza-ról:

A DekorPlaza webshopja számos dekorációt és egyéb kelléket kínál, amely elérhető az ország bármely pontjáról. Célunk, hogy vásárlóink minden évszakhoz és ünnephez kapcsolódóan megtalálják a megfelelő termékeket és díszeket. Segítünk karácsonyi hangulatot teremteni otthonodba és megtanítunk az oázis megfelelő használatára is! Ehhez minden szükséges eszköz és kellék megtalálható a weboldalon!