Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Mécsesek, díszek és kegyeleti tárgyak

Mécsesek, díszek és kegyeleti tárgyak
A halottak napja kiemelt alkalom, amikor különösen nagy hangsúlyt kap a szeretteinkre való visszaemlékezés. Természetesen nemcsak ezen a napon gondolunk rájuk, ám az ehhez kapcsolódó rituálék segíthetnek a gyász  feldolgozásában és tiszteletünk kifejezésében. Ahogy minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a maga szimbólumai. A mécsesek örökké égő lángja, az angyalkás díszek lágy kedvessége és a selyemvirág csokrok örökké virágzó szirmai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy lerójuk a kegyeletünket. Ezek a tárgyak segíthetnek kifejezni a tiszteletünket és a szeretetünket az adott személy iránt és méltó módon megemlékezni a szeretteinkről.
 
 
Raktáron
Üvegmécses Műanyagfedeles 150mm, választható
330 Ft
Raktáron
Műanyag mécses fém tetővel, feketével festett mintával / db
450 Ft
Raktáron
ANGELA 2 Olajmécses 2 napos 95 mm
470 Ft
Raktáron
Tál plasztik talpas fekete 15cm
530 Ft
Angyalok vigyázzák
Az angyalok számos különböző vallás szimbolikájának fontos részei. A kereszténységben úgy tartják, az angyalok Isten hírnökei, akik vigyáznak a halandókra és vezetik, valamint őrizik az elhunytakat. Az angyalkákat formáló díszek mély és érzékeny jelentéssel bírnak, különösen Halottak napja elérkeztével. Az angyalok hagyományosan a védelem és vígasztalás jelképei, így ezek a díszek kifejezhetik az elhunytak iránti tiszteletet és szeretet is. Az angyalkákat megformáló tárgyak a finom szépségükkel és kedves részleteikkel hozzájárulhatnak a csendes elmélyülésre akár otthon, akár kint a temetőben. Az angyalkás díszek, legyen szó dísztárgyról, kaspóról vagy felakasztható ereklyéről időtálló és tartós tárgyak, amelyek hosszú ideig segítenek őrizni a szeretteink emlékeit. Ez a jelkép és a hozzá kapcsolódó tárgyak emlékeztetnek bennünket azokra az angyalokra, akik valaha az életünk részei voltak.
Mécsesek és gyertyák
Halottak napján sokak számára hagyomány a gyertyagyújtás. A mécsesek és gyertyák fontos szereppel bírnak, különösen ezen a napon. A meggyújtott gyertyák lángjai nemcsak segítenek felidézni a legszebb közös pillanatokat, hanem egyszerre szimbolizálják a reményt és a megnyugvást is. A mécsesek történelmileg is fontos szerepet játszottak korábban a kegyeleti szertartások során, hiszen fényük mutatta az utat az elhunytak lelkéhez. Ma a mécsesek és gyertyák fénye a megemlékezés szimbóluma, amelyek intimitást és személyességet hoznak egy-egy pillanatba. A gyertyák különféle színekben elérhetők, amelyek további jelentéseket hordoznak magukban: a fehér gyertya például tisztaságot és békét szimbolizál, míg a piros gyertya a végtelen szeretetet fejezi ki. A vallásos családokban gyakran találkozni szent képekkel ellátott gyertyákkal is. Az örök láng életben tartására pedig ma már vannak különféle tartós megoldások is.
 
 
Raktáron
Műanyag rose gold tetejű és talpú mintás gömb üvegmécses 180 mm
680 Ft
Raktáron
Rózsa toboz koszorú 15 cm
690 Ft
Raktáron
Háztartási gyertya 4db/cs
730 Ft
Raktáron
Selyem 5 ágú krizantém csokor 5 féle választható színben 30 cm
780 Ft
 
 
Raktáron
"Nyugodj Békében" feliratos szatén gyász szalag 20mm x 20m - Fehér
810 Ft
Raktáron
Szentképes gyertya 4db/cs 5dkg/db
990 Ft
Raktáron
Műanyag szív mécses ledes teamécsessel
960 Ft
Raktáron
Díszített toboz koszorú többféle 15 cm
1.730 Ft
Örökké virágzó csokrok
Az égő gyertyák és fényt adó mécsesek mellett a virágok is fontos szerepet kapnak az ünnep során. Halottak napján hagyomány szerint krizantémot szoktak kivinni a temetőbe a hozzátartozók. Ma már a friss csokor helyett egyre többen választják a selyemvirágból készült csokrokat. A selyemvirágok amellett, hogy tökéletesen élethűek, tartósak is, így hosszú ideig megőrzik szépségüket. Ezek a virágok nem hervadnak el és nem igényelnek gondozást, így nem kell aggódnunk az öntözés miatt sem. A selyemvirágok mellett az élő növények is jól mutatnak, például kaspóba ültetve a sírra helyezve. Ehhez érdemes valamilyen alkalomhoz illő kaspót választani. A tartós vagy élő virágok nemcsak mutatós díszek, hanem kifejezik a szeretteinkről való gondoskodás érzését is.
Egyéb kegyeleti díszek
Akár a temetőbe készülünk, akár otthon igyekszünk leróni a kegyeletünket, a gyertyákon és virágokon kívül, egyéb tárgyak is segíthetnek az emlékezésben. Ha friss vagy tartós csokrot szeretnénk vinni a sírra, válasszunk hozzá illő szalagot, amellyel kifejezhetjük a tiszteletünket. A szeretteinkről való emlékezés nagyon intim és személyes folyamat, amely minden ember számára teljesen egyéni. Igyekezzünk megteremteni a saját rituálénkat és szokásainkat, amely segít megőrizni az emlékeket és kifejezni a másik ember iránt érzett mély és igaz szeretet.
 
 
Raktáron
Kegyeleti dekoráció fa könyv liliommal (díszíteni) 30x21.5 cm
2.290 Ft
Raktáron
Selyem 9 ágú krizantém csokor 50 cm 2 féle választható színben
2.430 Ft
Raktáron
Cement kaspó, angyalkás szív, szürke-arany 16x17,5x11cm
3.350 Ft
Raktáron
Cement kaspó, szív forma szürke-arany 20x18,5x8,5cm
3.770Ft

 

Röviden a DekorPlaza-ról:

A DekorPlaza.hu egy magyar családi vállalkozás. Célunk, hogy minden alkalomra izgalmas és kreatív dekorációkat kínáljunk a vásárlóink igényeinek megfelelően. Legyen szó őszi dekorálásról vagy Halottak napjához kapcsolódó kegyeleti tárgyakról, nálunk minden kelléket megtalálsz! Válogass kedvedre webáruházunk kínálatából vagy gyere el hozzánk személyesen!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Mindenszentek szalag