Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Az oázis tűzőhab használata

Az oázis tűzőhab használata
Neked is a dekorálás a szenvedélyed? Imádod a friss virágokból készült gyönyörű csokrokat és odáig vagy a szárazvirág növényekből készült kompozíciókért? Ha valaha gondolkodtál már azon, hogyan lehet gömb, szív vagy kupola alakú virágdíszeket készíteni, most eláruljuk neked a titkot: az oázis tűzőhab segítségével! A többféle típusban és alakban elérhető oázis szuper alapot biztosít a különféle növénydekorációk készítéséhez. Az oázis tűzőhab használata kifejezetten egyszerű és nagyon mutatós végeredményt lehet vele elérni. Nem hiszed? Olvass tovább!;)
 
 
Raktáron
Vizes oázis Cylinder 8x5cm
110 Ft
Raktáron
Cylinder száraz 14x7cm
380 Ft
Raktáron
Ciotola oázis mini tűzőhab fehér tálban/db
530 Ft
Raktáron
Floret oázis mini tűzőhab nyéllel
690 Ft
Miből van a tűzőhab?
Ha már láttál oázist, biztosan benned is felmerül a kérdés: vajon milyen anyagból és hogyan készül? Az oázis vagy másnéven tűzőhab kifejezetten népszerű rögzítőeszköz, amelyet elsősorban a virágkötészetben és a különféle élő- vagy szárazvirág dekorációk készítésekor alkalmaznak. A tűzőhab habosított műanyagból készül, ennek köszönhetően kifejezetten könnyű és porózus anyag, amely gyakorlatilag bármilyen formára alakítható. A jó minőségű virág alapként szolgáló tűzőhab kiegyensúlyozott pH-val rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy olyan környezetet teremt a növények számára (optimális savasság), ami hozzájárul az élő virágok tartósságához. A dekorációs iparban és kreatív alkotások során is jól alkalmazható oázis kifejezetten jó választás különféle virágkompozíciók létrehozásához. A tűzőhab ideális, ha kifejezetten stabil és biztonságos alapra van szükségünk, hogy az egyes dekorációs elemeket, virágokat rögzíteni tudjuk.
Az oázis tűzőhabok fajtái
Az oázisnak többféle típusa létezik formától, kialakítástól és a felhasználás céljától függően. Érdemes jól átgondoltan kiválasztani azt, hogy melyikre van szükségünk, hiszen mindegyiknek más az előnye. A vizes oázis képes magába szívni és hosszú ideig megtartani a vizet. Éppen ezért különösen ideális választás élő virágokhoz és növényekhez, ugyanis ezzel segíti a növényt, hogy hosszabb ideig tudjon friss maradni. Ezzel szemben a száraz oázis nem igényel vizet, így kiválóan alkalmazható különféle szárazvirág dekoráció készítéséhez. A száraz tűzőhabokoázisok általában sűrűbbek és tömörebbek, vagyis sokkal stabilabbak, amely előnyös például művirágcsokor összeállítása során. Vannak bizonyos oázis típusok, amelyek különleges kialakításúak, például nyéllel vagy akasztóval rendelkeznek, hogy még kreatívabban fel lehessen őket használni a dekorálás során.
 
 
Raktáron
Cilinder oázis 22x7cm diy tűzőhab dobozba
750 Ft
Raktáron
Mikrofon oázis tűzőhab 8x18cm (Victoria)
1.040 Ft
Raktáron
Száraz oázis karika 25 cm diy műanyag alapon
2.900 Ft
Raktáron
Vizes oázis tűzőhab (Victoria) 23x11x7,5cm
380 Ft
 
 
Raktáron
Oázis szív 20 cm szív alakú tűzőhab
1.920 Ft
Raktáron
Urna gyűrű vizes oázis tűzőhab 30cm
3.930 Ft
Raktáron
Vizes oázis Maxi deco tapadókorongos 8x8 cm
2.930 Ft
Raktáron
Oázis nyitott négyszög vizes tűzőhab 28x28cm-es
3.740 Ft
Így dekorálj az oázissal!
Az oázis kifejezetten népszerű eszköz, így bármilyen dekorációra legyen szükségünk, biztosan jó hasznát fogjuk venni. A tűzőhab az anyagának köszönhetően szinte bármilyen formájúra alakítható, attól függően, hogy nekünk éppen mire van szükségünk. Karácsonyi koszorú szárazvirágból vagy éppen élő virágdíszek esküvőre? Az oázis mindkettőhöz remek alapot biztosít. Szerencsére rengeteg különböző alakú oázis létezik, így könnyedén készíthetünk gyönyörű virág gömböt Valentin-napi meglepetésként, de összeállíthatunk egy hagyományos téglalap alakú kompozíciót is, például egy szülinapi bulira.
Tűzőhab használata: amit mindenképpen kerülj el
Bár a tűzőhab használata kezdőként is kifejezetten egyszerű, érdemes tisztában lenni néhány alapszabállyal. Ezekre figyelj oda annak érdekében, hogy a dekoráció ne csak esztétikus, hanem biztonságos is legyen: Az oázist sose tedd ki közvetlen napfénynek, ez ugyanis árt a nedvszívó képességének! Ne próbáld erőszakkal átszúrni vagy formálni a tűzőhabot! A túlzott erő használata tönkreteheti az anyag szerkezetét és csökkentheti a stabilitását. Nedves tűzőhab esetén ügyelj rá, hogy megfelelő mennyiségű vizet használj! Fontos, hogy az oázis kellően megszívja magát vízzel, de ne ázzon el teljesen. Száraz oázis esetén soha ne hagyj szabadon olyan elemeket, amelyeket korábban nem rögzítettél megfelelően! Mivel az oázis egy habosított műanyagból készült alap, így érdemes odafigyelni, hogy munka közben semmiképpen ne kerüljön a szemedbe és ne lélegezd be a kiszálló port!
 
 
Raktáron
Oázis gömb 200mm
3.890 Ft
Raktáron
Vizes oázis szív 20cm lábakkal
5.180 Ft
Raktáron
Száraz oázis Autocorso száraz 11x7 cm
3.660 Ft
Raktáron
Lyukas szív oázis 52 cm tűzőhab lábakkal
13.080Ft

 

Röviden a DekorPlaza-ról:

A DekorPlaza webshopja számos dekorációt és egyéb kelléket kínál, amely elérhető az ország bármely pontjáról. Célunk, hogy vásárlóink minden évszakhoz és ünnephez kapcsolódóan megtalálják a megfelelő termékeket és díszeket. Segítünk karácsonyi hangulatot teremteni otthonodba és megtanítunk az oázis megfelelő használatára is! Ehhez minden szükséges eszköz és kellék megtalálható a weboldalon!